Стефан Янев е доволен от екипа на здравното министерство по отношение на кризата с COVID-19

Служебно правителство - отчет
Снимка: БТА
NF 17:28:31 15-09-2021
MM1727NF.025
МС - отчет - Стефан Янев - COVID-19

Стефан Янев е доволен от екипа на здравното министерство по отношение на кризата с COVID-19


София, 15 септември /Екатерина Панова, БТА/
Служебният премиер Стефан Янев заяви, че е доволен от екипа на Министерството на здравеопазването във връзка с управлението на кризата с COVID-19. На пресконференция в Министерския съвет за отчета на дейността на служебния кабинет Янев отбеляза, че здравното министерство е подготвило един разбираем и адекватен план за управление на кризата, който предполага предсказуемост на действията. По думите му, цифрите по отношение на ваксинацията за периода на управление на служебния кабинет са по-добри от заварените. Акцентът върху ваксиниране на по-възрастните хора е доста по-добър, допълни Янев. Всички мерки, които се прилагат, са достатъчно щадящи за бизнеса и едновременно с това създават правилния баланс по отношение на запазване здравето на хората, посочи премиерът.
В отговор на въпрос Стефан Янев призова за търпение до утре в 9.00 часа, когато президентът ще оповести състава на следващия служебен кабинет.
Служебният премиер благодари на министрите за положените усилия, за отговорността към проблемите, които са имали да решават, и начина, по който са били решени. Тази ползотворна работа надявам се да продължи, защото по моя оценка дадохме импулс че България може да бъде по-добра, можем заедно повече, коментира премиерът. Надявам се следващият парламент да излъчи правителство, което да продължи в тази посока, и всички ние като граждани на Република България да бъдем по-доволни от управлението, посочи Янев.
Според премиера следващите месеци няма да са лесни и на следващия служебен кабинет няма да му е никак лесно. Сигурен съм, че с мобилизация на силите може да се продължи в същия дух и се надявам до края на годината да има редовно правителство, подкрепено от парламент, каза още той.

/ММ/