Ген. Константин Попов участва в 17-ата лятна конференция по отбрана във военновъздушната база "Аборд" във френския град Бурж

Ген. Константин Попов участва в 17-ата лятна конференция по отбрана във военновъздушната база "Аборд" във френския град Бурж

NF 14:55:01 12-09-2019
PA1453NF.026
Франция - отбрана - конференция - България

Ген. Константин Попов участва в 17-ата лятна конференция
по отбрана във военновъздушната база "Аборд"
във френския град Бурж


Бурж/София, 12 септември /БТА/
Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов участва в 17-ото издание на "Лятната конференция по отбрана", която се провежда във военновъздушната база "Аборд" в Бурж, Франция, съобщи пресцентърът на Народното събрание.
Участието е по покана на председателя на Комисията по отбраната и въоръжените сили във френското Национално събрание Жан-Жак Бриди и от Кристиан Камбон, председател на Комисията по външни работи, отбраната и въоръжените сили на френския Сенат.
Конференцията беше открита на 11 септември 2019 г. от министъра на въоръжените сили Флоранс Парли. Основната тема на форума е бъдещето на Европейската отбрана в променящата се среда, как тя да бъде единна и ефикасна, мерките за прилагане на глобалната стратегия и единство на европейската отбранителна индустрия.
Конференцията дава възможност за провеждане на неформални срещи и разговори и засилване на диалога между френски и европейски парламентаристи и политици.
Всяка година форумът събира повече от 400 национални френски и европейски висши политически служители заедно с ключови представители на администрацията и на индустрията.
/ПА/