На 14 юли се навършват:

275 години от рождението на Гаврила Державин, руски поет /1743-1816/.

160 години от рождението на Емелин Панкхърст, британска феминистка /1858-1928/.

115 години от рождението на Ървинг Стоун, американски писател /1903-1989/.

105 години от рождението на Джералд Форд, американски политик /1913-2006/.

100 години от рождението на Ингмар Бергман, шведски режисьор, сценарист и писател /1918-2007/.

90 години от рождението на Нодар Думбадзе, грузински писател /1928-1984/.

85 години от смъртта на Исаак Лалаянц, деец на руското революционно движение /1870-1933/.

85 години от рождението /1933/ на Георги Ведроденски (псевд. Мортус), български журналист, художник и писател сатирик.

70 години от рождението /1948/ на Кирил Ампов, български певец, музикант и композитор.

60 години от смъртта на Емил Барт, немски писател /1900-1958/.

50 години от смъртта на Константин Паустовски, руски писател /1892-1968/.

20 години от смъртта на Ричард Макдоналд, американски предприемач /1909-1998/.