Макао запазва ограничението за до шест лиценза за оператори на казина и намалява срока им до 10 години

Макао запазва ограничението за до шест лиценза за оператори на казина и намалява срока им до 10 години

IF 16:48:31 14-01-2022
SS1644IF.010
Макао - казина - разрешителни

Макао запазва ограничението за
до шест лиценза за оператори на казина
и намалява срока им до 10 години


Хонконг, 14 януари /БТА/
Броят оператори на нови казина, на които ще бъде разрешено да работят в Макао, най-големият хазартен център в света, ще продължи да бъде ограничен до шест концесионера, но периодът на разрешителните ще бъде съкратен наполовина до 10 години. Това съобщи днес правителството, цитирано от Ройтерс.
Новината, която бе дълго чакана от шефовете на казината, инвеститорите и анализаторите, слага край на опасенията, че правителството ще промени сегашния статут на броя оператори на контролираната от Китай територия.
Бившата португалска колония е най-големият хазартен център в света по обем на парите, които се залагат.
През последните години контролът върху казината значително се затегна, като властите се опитват да пресекат незаконните капиталови потоци от континентален Китай и са се прицелили срещу нелегалното кредитиране и незаконни трансфери на пари в брой.
Правителството съобщи, че всички съществуващи и бъдещи оператори трябва да подадат заявка чрез нов тръжен процес. Властите не уточниха дали операторите ще трябва да надават в търг или сегашните лицензионни срокове ще бъдат удължени, според информацията, публикувана на сайта.
Операторите на казина трябва да увеличат стойността на капитала до 5 милиарда патака (623,67 милиона долара) спрямо 200 милиона патака. /Галя Горнишка/
/СС/