МТСП връчи първите годишни награди за корпоративна социална отговорност

Комисия по труда, социалната и демографската политика
Снимка: БТА
IF 15:42:31 14-01-2022
LM1539IF.015
МТСП - награди - корпоративна социална отговорност

МТСП връчи първите годишни награди за корпоративна социална отговорност


София, 14 януари /Николай Танев, БТА/
Министерство на труда и социалната политика /МТСП/ връчи първите годишни награди в областта на корпоративната социална отговорност за 2021 г., съобщиха от пресцентъра на социалното министерство. С призовете са отличени добрите практики на социално отговорния мениджмънт на компаниите и ангажираността им с различни социални каузи, които благоприятстват развитието на служителите, околната среда и обществото.
"Корпоративната социална отговорност е тема, която ще набира все по-голяма популярност и ще търси своето място в нашето ежедневие с все по-голяма настойчивост. В последните години все повече компании и структури на публичния и гражданския сектор осъзнават, че най-висока възвръщаемост имат инвестициите в развитието на техните служители и за изпълнението на каузи, които повишават качеството на живот и подпомагат социалното, икономическо и екологично устойчиво развитие на обществото", е заявил министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков при откриването на церемонията.
Той е връчил наградите в категория "Човешки ресурси", в която победител е "Съюз на пивоварите в България". Организацията е представила проект, посветен на устойчивото развитие на социалния диалог и колективното трудово договаряне. Приз за второ и трето място са получили "Кауфланд България" ЕООД енд Ко КД и Областна администрация-Ловеч.
Първото място в категория "Общество" е за "Идеал Стандарт - Видима" с проект, подпомагащ различни сфери на обществения живот - образование, здравеопазване, изкуство, култура и спорт. На второ и трето място се нареждат "Съюз на пивоварите в България" и "Винекс Славянци" АД.
Победител в категорията "Околна среда" е "Гопет Транс" ЕООД с проект за намаляване на въглеродните емисии в сферата на транспорта и логистиката. На второ и трето място се класират "Карлсберг България" АД и "Кауфланд България" ЕООД енд Ко КД.
/ЛМ/