Уебинар за автоиндустрията в България ще се състои на 9 декември

Уебинар за автоиндустрията в България ще се състои на 9 декември

IF 16:43:01 08-12-2021
ES1640IF.006
БАИ - форум - предстоящо

Уебинар за автоиндустрията в България
ще се състои на 9 декември


София, 8 декември /Екатерина Тотева, БТА/
Българската агенция за инвестиции (БАИ) организира на 9 декември уебинар на тема "Автоиндустрията в България: успешен пример за производство и инвеститорски интереси" в изпълнение на проект "Повишаване качеството и количеството на услугите на потенциални инвеститори в България", финансиран от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", съобщиха от Агенцията.
По време на уебинара ще бъдат оповестени данни за инвестиционния климат в България, предимствата, които предоставят мерките за насърчаване на инвестициите и държавните механизми за тяхното осъществяване, развитието на автомобилния сектор. Ще бъде представена и информация за това как веригата за доставки на автомобили и части за автомобили ще се адаптира към новата ситуация, причинена от COVID-19, както и какви са тенденциите в автомобилния сектор в Германия, електрическата и водородната мобилност.
Модератор на събитието ще бъде арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Аутомотив клъстер България. Участие ще вземат представители на български и чуждестранни компании, местната и регионалната власти.
/ЕС/