За клиентите на TBI Bank вече е достъпна услуга за незабавно плащанe в лева до 30 000 лева

IF 13:27:01 25-11-2021
ES1324IF.026
банкова услуга - въвеждане

За клиентите на TBI Bank вече е достъпна
услуга за незабавно плащанe в лева
до 30 000 лева


София, 25 ноември /Христо Воденов, БТА/
За клиентите на TBI Bank вече е достъпна услуга за незабавно плащанe в лева до 30 хиляди лева, съобщиха от TBI. Услугата се осъществява през програмата Blink на Националната картова и платежна схема (НКПС), част от "БОРИКА" АД
Услугата е денонощна и позволява на всички клиенти на TBI да изпращат и получават до 30 000 лв. само за секунди към сметки в останалите банки.
Чрез услугата потребителят ще може в реално време да заплати разходи като наем, битови сметки, онлайн покупки, да направи превод до приятел или роднина и редица други много по-бързо и удобно от преди. От друга страна, търговците могат да получат мигновено плaщанията от клиенти, увеличавайки своята разполагаемост с финанси. От това предимство биха имали полза и всички малки и средни бизнеси, които често трябва да покрият предварителни разходи за материали като така те ще получат сумата от клиента си мигновено, се посочва в съобщението.
Миналата година TBI Bank стана първата и единствена банка в Югоизточна Европа, която се присъедини към SEPA Instant - разплащателна схема за незабавни преводи в евро в рамките на Европейския съюз и Европейската икономическа зона, допълват от TBI Bank.
Към момента ползването на услугата се извършва през офис на банката, но от TBI споделят, че е възможно скоро това да става и онлайн.

/ЕС/