Просрочените задължения на ВиК Хасково към ЕVN Електроснабдяване-ДПИ са над 2,2 млн. лева, посочиха от електроснабдителното дружество

IF 12:26:01 25-11-2021
ES1223IF.020
ЕVN Електроснабдяване - ВиК Хасково - задължения

Просрочените задължения на ВиК Хасково
към ЕVN Електроснабдяване-ДПИ са над 2,2 млн. лева,
посочиха от електроснабдителното дружество


София, 25 ноември /Антоан Николов, БТА/
ЕVN Електроснабдяване, в качеството му на Доставчик от последна инстанция /ДПИ/, информира, че продължават разговорите с ВиК Хасково за намиране на своевременно решение и ясен ангажимент от страна на водното дружество за покриване на задълженията за доставена електроенергия. Към днешна дата просрочените задължения на ВиК Хасково към ЕVN Електроснабдяване-ДПИ са над 2,2 млн. лева, посочиха от електроснабдителното дружество.
Както ЕVN Електроснабдяване-ДПИ съобщи на 17 ноември, дружеството е подало заявление към мрежовия оператор Електроразпределение Юг (ЕР Юг) за ограничаване на електрозахранването към обекти на водното дружество от 25 ноември 2021 г. Водоснабдяването за клиентите няма да бъде засегнато, се посочва в съобщението.
За ситуацията с неплатените стари задължения са информирани областния управител на Хасково, кмета на община Хасково, както и "Български ВиК Холдинг". ЕVN Електроснабдяване-ДПИ е в постоянна връзка с ръководството на водното дружество и изразява своята готовност за намиране на трайно решение на въпроса с оглед и на следващите фактури.

/ЕС/