Отличиха победителите в уеб конкурса "Сайт на годината"

IF 12:48:31 05-11-2021
ZM1245IF.007
Уеб сайтове - конкурс - награди

Отличиха победителите в уеб конкурса "Сайт на годината"


София, 5 ноември /Христо Воденов, БТА/
На официална церемония бяха отличени победителите в тазгодишното издание на българския уеб конкурс "Сайт на годината", съобщава пиар агенцията "Кросроудс България".
Събитието за трета поредна година откроява добрите примери в българското онлайн пространство и популяризира интернет предприемачеството у нас.
Победител в най-оспорваната категория в конкурса тази година - "Електронен магазин" - е пчеларският сайт "Истински мед", предлагащ осиновяване на кошери. Той бе посочен за фаворит както от експертите в журито, така и от публиката (с 229 гласа). Второ и трето място, според експертното жури, заеха Аптеки 36.6 и онлайн магазинът за био и натурални продукти "Зона Натура". В същата категория публиката постави на второ и трето място Аптеки Медея и онлайн магазина PriceX.
За най-добър проект в категория "Фирмен сайт" журито избра сайтът на ДЗИ. На второ място в същата категория се класира страницата на Acibadem City Clinic, а на трето - финансовият сайт Nexo Careers. В същата категория публиката постави на първо място корпоративния сайт на "Инвестбанк". На втора позиция се класира Агенцията за дигитален маркетинг Xplora, а на трета - Acibadem City Clinic.
След оспорвана надпревара в категорията "Сайт на кауза/НПО" първо място спечели дарителският проект "ОлеМале", следван от доброволческия TimeHeroes и уеб страницата на Fine Acts. Публиката класира на първо място проекта "Купи подарък от майка на дете с увреждане", следван от сайтовете на фондациите "Живот със Синдром на Даун" и "За нашите деца".
Тази година първо място в категорията "Mobile App" спечели приложението за лов на отпадъци "Природен". Със 125 гласа публиката избра за свой фаворит мобилното приложение на технологичния сайт Kaldata.com. Той грабна и първото място в категория "Медиен сайт", според мнението на публиката.
Специалната награда на журито беше за принос на жените в технологиите. Тя отиде при уеб дизайнера Петя Колева за работата й по сайта "Купи подарък от майка на дете с увреждане".
/ЦМ/