България е избрана за почетен гост на международното туристическо изложение в Атина

IF 10:46:31 22-10-2021
RN1043IF.007
България - Гърция - туризъм

България е избрана за почетен гост на международното туристическо изложение в Атина


София, 22 октомври /Екатерина Тотева, БТА/
България е избрана за страна - почетен гост (Honored country) на международното туристическо изложение 8th Athens International Tourism & Culture Expo 2021 (AIT Expo), което ще се състои в Атина в периода 25-27 ноември 2021 г., съобщиха от Министерството на туризма.
Министерството за първи път организира участието на България с информационен щанд на площ от 88 кв. м. Интересът на българския туристически сектор към изложението е голям, като участие на щанда на България до момента са заявили седем фирми, общини и организации.
AIT Expo е най-голямото международно изложение за туризъм в Атина, в което всяка година участват изложители от всички туристически сектори в Гърция и чужбина. Тази година участие ще вземат над 120 изложители от Гърция, България, Кипър, Дания и други, а 150 международни купувачи (buyers) от 50 страни (от Европа, Близкия Изток, Русия, Турция, САЩ и Канада) ще се включат в B2B срещи с изложителите.
Поради пандемията от COVID-19, тази година изложението ще се проведе в хибридна форма - на място и чрез виртуални щандове.
България и Гърция развиват активно взаимодействие в областта на туризма. Гърция е основен целеви пазар за България, на който Министерство на туризма провежда редица рекламни кампании. В следващия месец предстои нова телевизионна и онлайн реклама на България в Гърция с фокус върху предстоящия зимен сезон и безопасните условия за почивка в страната ни. /ЕТ//РН/