Съветът по кръгова икономика при БТПП представя български фирми с иновативни продукти

IF 17:15:31 13-10-2021
ZM1712IF.045
БТПП - фирми - представяне

Съветът по кръгова икономика при БТПП представя български фирми
с иновативни продукти


София, 13 октомври /Екатерина Тотева, БТА/
Съветът "Кръговата икономика - зелената алтернатива за България" (КИЗА-БГ) започва инициатива за представяне на български фирми с иновативни технологични решения в сферата на "зелените" технологии, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата /БТПП/.
Първата компания, която ще бъде представена, е "Кадие Инженеринг" ООД. Фирмата е разработила и притежава иновативна технология за пречистване на въздух с най-висока степен на улавяне (99,999 процента) на всички видове замърсители. Технологичната разработка е изцяло българска, патентована е, и към нея вече са проявили интерес водещи компании.
Онлайн представянето на фирмата ще се състои на 20 октомври, сряда, от 10.00 ч. Участието в представянето е безплатно, като след потвърждение ще бъде предоставен линк за достъп до онлайн срещата. Фирми, които проявяват интерес към иновативната технология, могат да потвърдят своето участие до 18 октомври, чрез попълване на регистрационен формуляр и изпращането му на ел. поща: projects3@bcci.bg
Целта на КИЗА-БГ е да подпомогне българския бизнес за плавен преход към кръгова икономика чрез внедряване на иновативни бизнес модели, продукти и технологии, които да доведат до намаляване отпадъците при производството и тяхното вторично използване в съответствие с приоритетите на "Зелената сделка" за трансформиране на индустрията.
/ЦМ/