Летище София стана спирка от околосветското пътешествие на Зара Ръдърфорд

Летище София - Зара Ръдърфорд - околосветско пътешествие
Снимка: Sofia Airport

EZ 16:48:01 14-01-2022
IS1645EZ.007
София - Зара Ръдърфорд - пътешествие

Летище София стана спирка от околосветското пътешествие на Зара Ръдърфорд


София, 14 януари /Иван Лазаров, БТА/
Свръхлекият самолет на 19-годишната Зара Ръдърфорд кацна на летище София, съобщиха от пресцентъра на летището. Българската столица е една от спирките на Зара в опита й да подобри световния рекорд за най-млада жена, която е обиколила света, летейки съвсем сама.
Дотук девойката е преминала през повече от 50 летища из целия свят, като остават още няколко спирки, преди да "затвори" околосветската си обиколка в Белгия след няколко дни.
На летище София Зара е била посрещната от Кристиян Стошек, главен директор "Трансформация" и изпълнителен директор "Наземно обслужване" на "СОФ Кънект". "Бих искал да поздравя Зара, която е толкова смела и авантюристична, и да й пожелая успех в преследването на рекорд. За нас е удоволствие, че тя избра летище София за спирка в своето пътуване. Както виждате, столичното летище е място, където хората следват мечтите си, празнуват и се случват големи събития", посочи той.
"Летище София е едно от най-гостоприемните, на които съм кацала. Тук получих едно от най-топлите посрещания по време на цялото ми пътешествие", е казала Зара Ръдърфорд пред журналисти на Терминал 2.
/ИС/