Другата страна на американската мечта - от 21 януари по кината (ВИДЕО)

Другата страна на американската мечта - от 21 януари по кината (ВИДЕО)

EZ 12:45:31 14-01-2022
HT1243EZ.012
Култура - кино - премиера

Другата страна на американската мечта - от 21 януари по кината (ВИДЕО)

София, 14 януари /БТА/
На 21 януари е премиерата на "Улицата на кошмарите" на Гийермо дел Торо. Награденият с "Оскар" режисьор показва пътешествие до най-мрачните кътчета на човешката душа и съзнание, изпълнено с омраза, алчност, измама и предателство, с истински чудовища, които виждаме със собствените си очи в огледалото, разказват от "Форум филм".

В специален поглед зад кулисите част от творческия екип на продукцията, начело с Кейт Бланшет, Уилям Дефо, Рон Пърлман и Дейвид Стратеърн споделят подробности за усета към детайла и поклона към един от най-популярните и обичани филмови жанрове - филм ноар, с които Дел Торо създава "Улицата на кошмарите".

Самият Дел Торо с голяма страст говори за изграждането на комплексните герои на звездите Брадли Купър и Кейт Бланшет, и решението те да бъдат изградени в стила на класическия ноар образи. В техните "обувки" са влизали някои от най-големите и обичани киноактьори - изискан, софистициран мошеник и прелъстител, и интелигентна и смъртоносно изкусителна фатална жена.

Улицата на кошмарите повдига завесата към интригуващата, малко позната и мрачна част на Америка и по впечатляващ начин, само на големия екран, ще ни покаже другата страна на американската мечта-кошмар, разказват от "Форум филм".

Стантън Карлайл (Брадли Купър) - бивш карнавален работник, се превръща в една от топ атракциите на нощните клубове в големия град. Чрез различни трикове, които заимства от своята колежка Моли (Тони Колет) и съпругът й Питър (Дейвид Стратеърн), както и с помощта на приятелката си Зийна (Руни Мара), Стантън създава впечатлението, че е могъщ медиум, способен да чете умовете на хората. Първоначално, идеята е просто да впечатлява и забавлява тълпата, но стремежът към слава и богатство става причина представлението да се превърне в средство за финансови измами, чиято цел са по-заможните жители на града. Така, Стантън попада в полезрението на брилянтната психиатърка д-р Лилит Ритър (Кейт Бланшет), която става съучастник в най-големия му и опасен удар до момента, чиято цел е безскрупулния индустриалец Езра Гриндел (Ричард Дженкинс). Това, което Стантън не осъзнава, е, че преминава невидима граница и че ядосаш ли определени хора, светът бързо се превръща в тясно и враждебно място, а цената, която трябва да се плати, е ужасяваща.

Дел Торо ("Хелбой", "Лабиринтът на фавна", "Формата на водата") е и сценарист, заедно с Ким Морган (The Forbidden Room). Двамата адаптират едноименния роман на Уилям Линдзи Грешам от 1946 година, който дебютира на родния пазар едновременно с премиерата на филма. /ДД/

ХТ/