Библиобусът на Столичната библиотека поема три коледни маршрута

Библиобусът на Столичната библиотека поема три коледни маршрута

EZ 16:45:01 21-12-2021
DD1642EZ.008
Култура - литература - Столична библиотека - Коледа

Библиобусът на Столичната библиотека поема три коледни маршрута


София, 21 декември /БТА/
Библиобусът на Столичната библиотека ще посети утре Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в "Овча купел", дома за стари хора в Горна баня и най-старото училище в район "Нови Искър" - 176-о ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в село Негован. Това съобщават от библиотеката, чиито екип с лични средства е купил новогодишните подаръци и книги.

Атрактивни образователни и занимателни игри, ботове и илюстровани книжки ще изненадат децата в "Овча купел". За самотните стари хора в Горна баня - любители на четенето, са приготвени търсени и популярни нови книги от български и чужди автори, и интересни списания. Учениците на Негован, които след посещенията на библиобуса в училището са постоянни читатели на Столичната библиотека, ще получат много детски и тийнейджърски книги, роботчета и интерактивни игри.

Сладкиши и други лакомства допълват коледните подаръци за децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип и за живеещите в дома, в Горна баня.

От библиотеката допълват, че тази благородна инициатива на милосърдие и съпричастност се превръща в традиционна благотворителна кампания с дарения и за други домове за социални услуги в София. /ДД

/ДД/