След няколко отлагания Горян Петревски идва за среща с български читатели

След няколко отлагания Горян Петревски идва за среща с български читатели

EZ 09:20:01 21-10-2021
EH0917EZ.003
Култура - литература - Горян Петревски

След няколко отлагания Горян Петревски идва за среща с български читатели

София, 21 октомври /Даниел Стоянов, БТА/
След няколко отлагания един от най-популярните писатели в Република Северна Македония - Горян Петревски, ще се срещне с българските читатели. Той ще представи книгите си "Марта" и "Сама", съобщават организаторите от издателство "Изида" и културно-информационния център на РС Македония в София.

Домакин на събитието е залата на ул. "Оборище" 7 - на 27 октомври от 18:30 ч.

Харесван и от младите, и от възрастните читатели, Горян Петревски е писател, който добре знае как да отгатне тайните на младите хора и как да разкаже за крехките им чувства, както и да върне в младостта тези, които вече принадлежат към света на възрастните.

С "Марта" и "Сама" израстват няколко поколения читатели. Досега "Марта" има 21 издания, които я правят една от най-продаваните книги в страната.

Горян Петревски е роден на 14 юли 1951 г. Има 18 книги - най-вече романи, като най-популярните са "Марта", "Сама", "Същите очи", а "Вечният вятър" и "Рано дойде любовта" са обявявани за най-четените книги на годината от Народната библиотека в Скопие. Петревски е спечелил и престижни награди, сред които "Ванчо Николески" на Дружеството на македонските писатели.

/ЕХ/