С премиера на книга започват Националните информационни седмици за осиновяването

С премиера на книга започват Националните информационни седмици за осиновяването

EZ 19:34:31 13-10-2021
PP1932EZ.022
култура - общество - осиновяване - проект

С премиера на книга започват Националните информационни седмици за осиновяването

София, 13 октомври /Даниел Стоянов, БТА/
С премиера на книга започват Националните информационни седмици за осиновяването. Това съобщават организаторите от асоциацията "Осиновени и осиновители", които предвиждат поредица информационни и дискусионни събития по темата.

Книгата "Така започна всичко" е вдъхновена от истинската история на един от авторите й - Мариана Кръстева, но преобразена с елементи и символи от българския фолклор. Мариана я създава в авторски тандем с Димитра Мирчева и с подкрепата на "Осиновени и осиновители". Това е едновременно лична кауза и социален проект, който ще помогне на семействата с осиновени деца да намерят верните думи и да обсъждат темата без притеснение. Представянето е на 16 октомври в клуб "Перото" на НДК.

Кампанията цели да повдигне наболели въпроси като тайната на осиновяването, правото на осиновените хора на достъп до информация за биологичния произход и необходимостта от промяна на законодателството.

На 22 и 29 октомври Институтът за социални дейности и практики организира Дни на отворените врати. През това време всеки желаещ ще може да се консултира с екип от психолог и социален работник. Локациите на двете събития са съответно сградата на ЦОП "Славейков" (ул. "Пиротска" 175) и ЦОП "Надежда" (ул. "Сава Филаретов" 23).

Пак на 22 октомври, от 15.00 ч., ЦОП "Бъдеще" организира в столичния квартал "Горна баня" информационна среща, на която специалисти от центъра, на база на натрупания опит и професионализъм, ще отговарят на въпроси за процеса на осиновяване и следосиновителната подкрепа.

На 24 октомври е предвидена и онлайн среща за подкрепа, на която участниците ще могат да споделят личен опит и да обсъдят условията, изискванията и процедурите по осиновяване.

Още дискусии по темата, отворени срещи и консултации с утвърдени специалисти са планирани и в цялата страна - Пловдив, Димитровград, Хасково, Разград, Русе, Панагюрище и др.
Подробна информация за всички предстоящи събития е публикувана на сайта на асоциацията - Baoo-bg.org.

/ПП/