"Ледени очи" ще се казва албумът на Теодосий Спасов с музика от Антарктида

EZ 15:06:01 13-09-2021
RI1504EZ.017
култура - изкуство - проект - музика - Теодосий Спасов

"Ледени очи" ще се казва албумът на Теодосий Спасов с музика от Антарктида


София, 13 септември /Даниел Стоянов, БТА/
Албумът на Теодосий Спасов с музика от Антарктида ще се казва "Ледени очи". Това обяви обичаният български музикант в БТА, минути преди да подпише договор за партньорство и сътрудничество с Агенцията за популяризиране на културни дейности, инициативи и събития. От страна на БТА договорът подписа генералният директор Кирил Вълчев.

"Много съм благодарен за подкрепата на БТА, каза Теодосий Спасов. Това наистина ми дава също устрем и сигурност да показвам моите концерти и моите намерения в музиката, въпреки пандемичните условия. Ние имаме шанса да мечтаем много силно, но понякога мечтите ни да не се реализират - поради именно тези световни обстоятелства", добави той.

"Предусещайки, че нещата започват да клонят към затишие по повод изявите и ограниченията, мисля да се посветя на студийната работа. Най-после дойде моментът, в който предстои да се появи албумът", каза още Спасов.

Музикантът припомни, че преди близо две години заедно с Християн Цвятков са поканени да пътуват до Антарктида. Там, по идея на професор Христо Пимпирев, създадохме нашите 12-13 композиции, каза Спасов.

Той обяви, че за записите ще покани музиканти, които "имат отношение и са сродни души, и носят своя голям талант".

Спасов покани публиката на 20 септември, в рамките на Sofia Summer Fest, където ще бъде специален гост в концерта на Хилда Казасян - "Да послушаме кино". От две години представяме тази програма с голям успех и предстои втора част, която ще бъде изненада за публиката, каза още Теодосий Спасов.
Както писа БТА, през октомври миналата година излезе "Танцът на пингвините" - художествено-документален "прочит" на Антарктида от Теодосий Спасов. Месец преди да бъде обявена глобална коронавирус пандемия, той потегли с българска експедиция към най-студената точка на Земята и се завърна оттам буквално дни преди светът да бъде затворен, разказаха от екипа му.

Лентата разказва какво преживява известният музикант, как успява да създаде своя последен музикален албум от 12 пиеси за кавал и китара заедно с Християн Цвятков и какво представлява животът на ледения континент през погледа на един творец.


/РИ/