Южна Корея регистрира 700 нови случая на заразяване с коронавирус през последното денонощие

CV 06:14:01 08-04-2021
NN0613CV.016
Южна Корея - коронавирус

Южна Корея регистрира 700 нови
случая на заразяване с коронавирус
през последното денонощие


Сеул, 8 април /БТА/
Южна Корея регистрира 700 нови случая на заразяване с коронавирус през последното денонощие, като това е най-големият брой заразени за 24 часа от началото на януари, предаде Ройтерс.
Увеличението на броя на заразените накара южнокорейският премиер Чун Се-кьон да отправи днес предупреждение, че за справянето с пандемичната ситуация най-вероятно ще е нужно въвеждането на нови правила за спазване на социална дистанция.
Миналата седмица Южна Корея регистрираше средно по 477 нови случая на заразяване с коронавирус на ден, по данни на Корейската служба за контрол и превенция на заболяванията. Това породи опасения, че страната е застрашена от четвърта вълна на ковид.
Премиерът Чун Се-кьон заяви на правителствено заседание, че новата вълна от случаи на заразяване може да се отрази негативно на южнокорейската ваксинационна кампания, засегната от забавянето на доставките на ваксини.
Южнокорейските власти обявиха вчера, че временно преустановяват поставянето на дози от ваксината срещу ковид на компанията "Астра Зенека" на хората под 60-годишна възраст във връзка с опасенията от проявата на сериозни странични ефекти.
Южна Корея одобри еднодозовата ваксина срещу ковид на "Джонсън и Джонсън" с цел да ускори ваксинационната си кампания.
Общият брой на заразените с коронавирус в Южна Корея е 107 598. Общият брой на свързаните с вируса смъртни случаи в азиатската страна е 1758, отбелязва Ройтерс.

/Божидар Захариев/
/НН/