Сингапур става световен лидер в круизния туризъм

CV 17:24:32 07-04-2021
ES1724CV.030
Сингапур - туризъм - круизи

Сингапур става световен лидер
в круизния туризъм


Сингапур, 7 април /БТА/
Сингапур извършва в момента една трета от световните круизи благодарение на невероятния успех на "круизите за никъде" на фона на световната криза в отрасъла. Това съобщи Сингапурският борд по туризма, цитиран от Ройтерс
Круизите тепърва трябва да се възобновят в много части на света, след като пострадаха от пандемията от коронавируса, а някои от първите големи огнища на заразени с Ковид-19 бяха регистрирани именно на круизни кораби.
Градът държава започна "туристически обиколки" с луксозни лайнери през ноември - пътувания за по няколко дни, при които корабът накрая се връща в пристанището, от което е тръгнал. Сингапур регистрира относително малък брой местни случаи на Ковид-19 от края на миналата година.
Круизите в Сингапур са достъпни само за неговите 5,7 милиона жители, които нямаха право да напускат града държава за пътувания с туристическа или развлекателна цел.
В този тип плавания са участвали около 120 000 души, според туристическия борд. Круизите се извършват с намален капацитет на корабите и при спазване на строги здравни протоколи.
Очаква се някои круизи от Карибския регион да бъдат възобновени през юни, но Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията запазиха строгите ограничения за възобновяване на круизите в САЩ.
Според данни на Международната асоциация за круизни линии (CLIA) в някои части на Европа, Азия и Тихоокеанския регион са били осъществени круизни пътувания.
Сингапурската туристическа индустрия пострада тежко от пандемията, като броят на туристите миналата година се е свил с близо 86 процента до 2,7 милиона души. /БТА-ИКОНОМИКА ЕКСПРЕС/ Галя Горнишка
/ЕС/