Байдън ще вземе представител на администрацията на Обама в екипа си за реакция срещу коронавируса; над 3100 починали от Ковид-19 в САЩ за денонощие

CV 20:49:01 03-12-2020
GG2047CV.029
САЩ - коронавирус - Байдън - експерти

Байдън ще вземе представител на администрацията на Обама в екипа си за реакция срещу коронавируса; над 3100 починали от Ковид-19 в САЩ за денонощие


Вашингтон, 3 декември /БТА/
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън е избрал двама представители на администрацията на бившия президент Барак Обама за екипа си за борба с коронавирусната пандемия, предаде Ройтерс, като се позова на сп. "Политико".
Според двама запознати източници Джеф Зайънтс ще бъде координатор на Байдън в Белия дом по въпросите на борбата с коронавирусната епидемия, а бившият национален здравен инспектор при Обама - Вивек Мърти, ще заеме отново същата позиция при Байдън.
Главният американски епидемиолог Антъни Фаучи пък изрази днес увереност, че ще продължава да консултира правителството в реакцията му на пандемията, след като Байдън встъпи в длъжност през януари, предаде ДПА. Той каза, че е разговарял с избрания от Байдън началник на канцеларията му Роналд Клейн и че планира да проведе видеоконферентни срещи и с други членове на екипа на Байдън.
Същевременно САЩ регистрираха над 3100 смъртни случая от Ковид-19 за денонощие, което е антирекорд от началото на пандемията, предаде Асошиейтед прес.
Към вчерашна дата бяха регистрирани 3157 починали, което е повече от жертвите на атентатите от 11 септември 2001 г. Предишният антирекорд на жертви на Ковид-19 за денонощие датираше от 15 април, когато бяха регистрирани 2603 починали от Ковид-19.
/ГГ/