Англия обявява нови изключения от карантината за "особено значими" пътуващи бизнесмени

CV 20:21:31 03-12-2020
GG2019CV.028
Великобритания - коронавирус - мерки - изключения

Англия обявява нови изключения от карантината за "особено значими" пътуващи бизнесмени


Лондон, 3 декември /БТА/
Англия обяви нови изключения от карантината за "особено значими" пътуващи бизнесмени, представители на сценичните изкуства, журналисти и някои други групи, което означава, че те могат да не се изолират след пристигане на английска територия, предадоха световните агенции.
"От 4.00 ч. по Гринуич (6.00 ч. българско време) в събота, на 5 декември на особено значимите пътуващи бизнесмени повече няма да се налага да се самоизолират, ако се връщат в Англия от страна, изключена от списъка от държави, с които са установени транспортни коридори. Това ще позволи повече пътувания и подкрепа за икономиката и заетостта", написа днес в Туитър британският министър на транспорта Грант Шапс. Той каза, че въпросните бизнесмени трябва да отговарят на определени условия.
"Някои дейци на изкуството, членове на телевизионни снимачни екипи, журналисти и елитни спортисти, с които неотдавна са били сключени договори, също ще ползват изключенията, ако отговарят на определени критерии", добави министърът и обеща, че правилата скоро ще бъдат публикувани на сайта за правителствена информация.
/Алексей Маргоевски/

/ГГ/