Словения съобщи за първия оздравял пациент с коронавирус

CV 14:24:31 26-03-2020
VN1421CV.001
Словения - коронавирус

Словения съобщи за
първия оздравял пациент
с коронавирус


Любляна, 26 март /БТА/
Словенските лекари са изписали първия пациент, хоспитализиран със симптоми, предизвикани от новия коронавирус, предаде ТАСС.
"Добри новини: първият болен от Ковид-19 бе изписан от болница. Ще победим, ако успеем да спрем разпространението на заразата", написа в Туитър премиерът Янез Янша, като препоръча на гражданите да спазват превантивните мерки.
Първият случай на заразен с коронавирус в Словения беше потвърден на 4 март. Досега броят на заразените нарасна до 528 души, от които петима починаха.
Словенските власти спряха редовните железопътни и автобусни превози, свързващи страната със съседните държави. Границата на Словения може да се пресече само през няколко определени гранични пункта, на които се извършва щателен санитарен контрол. Спрени са и международните полети.
От 20 март в цялата страна е въведена забрана за излизане на улиците освен за отиване на работа, покупка на хранителни стоки и посещение на аптека или банка. Напълно е спряно движението на обществения транспорт, затворени са всички барове, ресторанти и други заведения.
/Галя Гергова/
/ВН/