Стрийминг услугата Дисни плюс в още седем европейски страни с намален дебит

CV 19:38:31 24-03-2020
RN1935CV.031
Европа - САЩ - компании - стрийминг - коронавирус

Стрийминг услугата Дисни плюс в още седем европейски страни с намален дебит


Париж, 24 март /БТА/
Стрийминг услугата Дисни плюс (Disney +) беше пусната днес в седем европейски страни (Великобритания, Ирландия, Германия, Италия, Испания, Австрия и Швейцария), но при намален с най-малко 25 процента дебит, за да не се претоварва интернет трафикът в момента на повсеместно оставане на хората по домовете. Това съобщи групата Дисни в комюнике, цитирано от Франс прес.
По искане на френското правителство платформата е отложила пускането на услугата във Франция за 7 апри, за да не се задръстват интернет мрежите на операторите, силно натоварени заради дистанционната работа и обучение по време на епидемията от коронавирус.
Дисни плюс бе пусната през ноември като конкурент на платформи като Нетфликс (Netflix) - първо в САЩ и Канада, Нидерландия, а после и в Нова Зеландия, Австралия и Пуерто Рико.
Сред оригиналните заглавия на Дисни плюс е сериалът "Мандалорианецът", сред чиито герои е "бебешка версия" на Йода от оригиналната поредица "Междузвездни войни".
С абонамент от 6,99 евро на месец, платформата е по-евтина от Нетфликс, но не е с толкова богато съдържание и е по-малко ориентирана към възрастните. . /БТА-ИКОНОМИКА ЕКСПРЕС//РН/