Млади дарители от Искърското дефиле събраха близо 50 килограма жълти стотинки в благотворителна кампания "От деца - за деца"

Млади дарители от Искърското дефиле събраха близо 50 килограма жълти стотинки в благотворителна кампания "От деца - за деца"

BOBSTH 16:42:31 08-12-2021
PP1639BO.042
Мездра - благотворителна кампания - стотинки

Млади дарители от Искърското дефиле събраха близо
50 килограма жълти стотинки в благотворителна
кампания "От деца - за деца"


Враца, 8 декември /Ива Спасова, БТА/
Деца, ученици, техните родители и учители от Средното училище "Св. Климент Охридски" в мездренското село Зверино за трета година се включиха в благотворителната кампания "Жълти стотинки - деца помагат на деца" и събраха общо 47 килограма дребни монети - по 1,2 и 5 стотинки, съобщиха от общинския пресцентър в Мездра.
Кампанията се организира от сдружението "Съзидание-2012" и с нея се подпомагат родилни и детски отделения в страната. Тази година със събраните средства от цялата страна ще бъде купена нова апаратура за отделението по неонатология в болницата в Шумен.
Стотинките са събирани от младите дарители със знанието и помощта на техните родители от селата Зверино, Игнатица и Оселна, както и с подкрепата на учителите. Към кампанията, организирана от преподавателката в училището в Зверино Петя Илиева и от секретаря на читалището в Оселна - Десислава Димитрова, са се присъединили и дарители от други общини и училища, допълват от община Мездра. Всички дарители са получили благодарствени грамоти от сдружението, организатор на националната кампания.

/ПП/