Община Шумен организира онлайн конкурс за детска рисунка

Община Шумен организира онлайн конкурс за детска рисунка

BOBSTH 17:16:31 25-11-2021
MH1715BO.003
Шумен - конкурс - детска рисунка

Община Шумен организира онлайн конкурс за детска рисунка


Шумен, 25 ноември /Станимир Савов, БТА/
Община Шумен за пета поредна година организира конкурс за детска рисунка, посветен на Коледа и Нова година, който поради усложнената епидемичната обстановка и тази година ще е в онлайн формат, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
Рисунката трябва да бъде заснета с добро качество и изпратена до 13 декември на имейл адрес - z.georgieva@shumen.bg, заедно с телефон за връзка, с трите имена на автора, от кой град е, в кое учебно заведение и в кай клас се обучава. До участие се допускат само рисунки, а не предварително изработени картички, отбелязват от общинския пресцентър.
Жури от шуменски художници, с председател проф. д-р Ростислава Тодорова от Шуменския университет ще избере 30 от всички получени творби, които ще бъдат качени на страницата на Община Шумен в една от социалните мрежи. От тях журито ще отличи най-добрите рисунки с първа, втора и трета награда в трите възрастови групи на конкурса, които са за деца от пет до шест години, от първи до четвърти и от пети до осми клас.
На страницата на общината, в същата социална мрежа, ще има и възможност за онлайн гласуване от 17 до 19 декември - за наградата на публиката.
След като бъдат определени най-добрите творби, победителите трябва да предоставят или изпратят по куриер рисунките си и на хартиен носител в общината, за да се заснемат. Електронни поздравителни картички за Коледа и Нова година от името на кмета на община Шумен ще бъдат изработени с отличените с първа награда в трите възрастови групи и с наградата на публиката творби, допълват от общинския пресцентър.
/МХ/