Общинските съветници на Плевен изпращат петиция до премиера и спортния министър

Общинските съветници на Плевен изпращат петиция до премиера и спортния министър

BOBSTH 16:37:31 25-11-2021
MH1636BO.002
Плевен - спортни бази - Общински съвет

Общинските съветници на Плевен
изпращат петиция до премиера
и спортния министър


Плевен, 25 ноември /Елина Кюркчиева, БТА/
Петиция в подкрепа на плевенския спорт и спортната база в Плевен ще изпрати Общинският съвет /ОбС/ до премиера и спортния министър. Това съобщиха от пресцентъра на съвета.
Документът е бил внесен днес на редовната сесията на ОбС от съветника Йордан Грижов, който е и председател на Постоянната комисия по "Младежки дейности, спорт и туризъм".
"Плевен е град, който години наред е пренебрегван от държавата по отношение на спорта. Спортната инфраструктура е в изключително лошо състояние. Няма най-обикновени условия за спорт, които да бъдат удобни и безопасни", се казва в петицията. Чрез нея общинските съветници призовават управляващите да помогнат за това в Плевен да има нормални условия за спорт, тъй като това е град, "който даде олимпийски шампион на България и продължава да дава редица световни и европейски шампиони".
Документът е бил подписан единодушно от всички общински съветници в залата.
В подкрепа на каузата всеки от тях е получил и тематичен календар "Забравеният спорт в Плевен", илюстриран със снимки на спортни обекти в града. Той е създаден по инициатива на съветниците Йордан Грижов и Десислава Иванова.
/МХ/