Ледената пързалка в столичния парк "Възраждане" ще отвори врати на 30 ноември

Ледената пързалка в столичния парк "Възраждане" ще отвори врати на 30 ноември

BOBSTH 12:07:31 25-11-2021
RM1205BO.036
София - ледена пързалка - парк "Възраждане"

Ледената пързалка в столичния парк "Възраждане"
ще отвори врати на 30 ноември


София, 25 ноември /София Господинова, БТА/
Ледената пързалка, която се намира в общинския спортен комплекс в парк "Възраждане" в София, ще отвори врати на 30 ноември, съобщиха за БТА от пресцентъра на Столична община.
Ледената пързалка е с площ от 800 кв. м. и капацитет до 150 ползватели едновременно. Спортният комплекс се простира на площ от близо 24 000 кв.м. Заедно с ледената пързалка са разположени още 4 игрища за мини футбол, 3 игрища за тенис на корт, игрище за плажни спортове, за баскетбол, покрита площадка за тенис на маса с 8 тенис маси, мини игрище за деца.
Това е седмият сезон, в който магията на кънките ще посрещне любителите на зимните спортове в паркова среда, посочват от общинското дружество "Спортна София 2000".
В изпълнение на социалната политика, заложена в програмата на кмета на Столична община, насочена към спорта в свободното време за деца и ученици, "Спортна София 2000" е разработило различни възможности за ползване на пързалката.
В делнични дни от понеделник - петък, сутрин от 8.30 - 09.30 часа, децата от детските градини, както и учениците ще ползват съоръжението безплатно. Допълнително за учениците в сесиите от 10.00 до 17.30 часа пързалката ще работи с вход свободен. Ще се заплаща само за наем на кънки и на инструктор.
Пързалката предлага и възможности за начално обучение на деца и начинаещи в спортове като хокей на лед, фигурно пързаляне и други.
Цените за ползване на съоръжението са: вход - 8 лв. за сесия с времетраене от час и половина; наем на кънки - 6 лв. за час и половина; инструктор - 6 лв. за 30 мин.
Сесиите започват от 10.00 часа и са с продължителност по час и половина. Последната сесия започва в 20.00 часа. Пързалката е обезпечена с кънки за различни възрасти.
Работното време на пързалката е:
Понеделник - петък - от 8.30 до 21.30 часа;
Събота - неделя - от 10.00 до 21.30 часа.
За желаещите да се докоснат до магията на кънките, за доброто настроение на пързалката и условията, които тя предлага, отново ще се грижи персонал от инструктори, както и служители по поддръжка на спортното съоръжение. Леденото поле се обработва със специализирана машина тип "ролба", което е гаранция за високото качество на леда.
Функционирането на обекта е съобразено с условията на работа при спазване на противоепидемичните мерки в София.
Спортният комплекс се управлява от общинското дружество "Спортна София 2000", което реализира проекта чрез "Фонд за устойчиво градско развитие", уточняват от пресцентъра.

/РУМ/