Допълнителна улица бе включена към предстоящата зона за почасово паркиране на Кърджали

Допълнителна улица бе включена към предстоящата зона за почасово паркиране на Кърджали

BOBSTH 15:27:31 14-10-2021
RI1526BO.004
Кърджали - община - "Синя зона"

Допълнителна улица бе включена към предстоящата зона за почасово паркиране на Кърджали


Кърджали, 14 октомври /Валентина Стоева, БТА/
Общинските съветници в Кърджали приеха на днешното си заседание увеличаване с една на улиците, които ще бъдат включени в зоната за почасово паркиране в центъра на града.
Става въпрос за ул."Стадионска", като в рамките на месец предстоят срещи с представители на комисия по транспорт, за евентуалното включване на още улици и вписване на други промени.
Обхватът на т.нар. "Синя зона" бе част от гласуваните изменения в Наредбата за организация на транспортната дейност в общината. Според тях, вече се предвижда електронно заплащане на услугата. В Наредбата е определена и цената за час престой при плащане със SMS - 1лв. с ДДС, плюс цената на съобщението.
Общинската администрация е приела оферта от софийска фирма за заплащане на таксите чрез SMS, стана ясно още по време на заседанието. Пред съветниците кметът инж. Хасан Азис обясни, че сред възможностите за заплащане на престоя са и автомати, поставени на няколко места в обхвата на синята зона.
На този етап общинската администрация няма да закупува репатриращ автомобил, като кметът даде за пример съседния областен град - Хасково, където услугата е въведена преди няколко години, а специализиран автомобил все още няма.
Почасовото паркиране в централната част на Кърджали трябва да влезе в сила през декември, каза още инж. Хасан Азис. Зоната, проектирана още през 2016 г., включва над 30 улици с прогнозни в нея повече от 600 места. Закупени са необходимият брой скоби, поставени са и информационните табели.

/РИ/