Капанският ансамбъл в Разград обяви конкурс за попълване на състава

Капанският ансамбъл в Разград обяви конкурс за попълване на състава

BOBSTH 14:18:01 14-10-2021
IS1416BO.051
Разград - конкурс - ансамбъл

Капанският ансамбъл в Разград обяви конкурс за попълване на състава


Разград, 14 октомври /Садет Кърова, БТА/
Капанският ансамбъл в Разград обяви конкурс за попълване на състава. Ръководството на културния институт, която е една от визитните картички на лудогорския град търси танцьори - мъже и жени, фолклорни певици - сопрани и музиканти - гъдулар и тамбура, съобщи директорът на Ансамбъла Светослав Стойчев.
Той обясни, че кандидатите за танцьори е нужно да имат усет към изкуството и предварителна подготовка. За певците и музикантите е необходимо да бъдат нотно грамотни и с музикални умения. Възрастовата граница е до 30 години. Изискването за образователна степен за позициите е висше, средно специално, музикално или хореографско образование или дарование, и най-вече да имат желание за работа, посочи Стойчев.
Конкурсът е насрочен за 16 ноември от 10.30 часа в танцовата зала на Капанския ансамбъл в Общинския културен център. Документи за конкурса ще се приемат всеки работен ден в администрацията на културната институция до 12 ноември.
Светослав Стойчев коментира, че целите на ръководството на Капанския ансамбъл са свързани с подмладяване на състава. Колективът е застаряващ, имаме нужда от нови попълнения и в трите формации - танцьори, хор и оркестър. Свободните бройки в състава на музикантите се дължат и на това, че част от от тях се пренасочиха към образователната система, каза още директорът на културната институция.
Той добави, че в момента артистите от Ансамбъла усилено работят по новия репертоар, който е по-различен от предходната година. Имаме готовност и за отбелязване на 55-годишнината от създаването на Ансамбъла, но чакаме едни по-спокойни времена, допълни директорът на културната институция./ИС/