Във Видин ще бъде обособен буферен паркинг заради образувалите се колони от тежкотоварни автомобили към "Дунав мост 2"

Във Видин ще бъде обособен буферен паркинг заради образувалите се колони от тежкотоварни автомобили към "Дунав мост 2"

BOBSTH 19:29:02 13-10-2021
PP1927BO.021
Видин - "Дунав мост 2" - трафик

Във Видин ще бъде обособен буферен паркинг заради
образувалите се колони от тежкотоварни
автомобили към "Дунав мост 2"


Видин, 13 октомври /Валери Недялков, БТА/
Във Видин ще бъде обособен буферен паркинг, в района на "Северна промишлена зона", заради образувалите се километрични колони от тежкотоварни автомобили към "Дунав мост 2". Това е предложено на работна среща днес при областния управите Огнян Асенов във връзка с образуването на "опашки" от тежкотоварни автомобили по околовръстния път на Видин, в посока ГКПП "Дунав мост 2". Това съобщават от областна администрация.
Ще бъде потърсено съдействие от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата към Главната дирекция "Национална полиция" /ГДНП/. Целта е да бъде въведена организация на трафика на тежкотоварните автомобили в буферни зони в областите София, Враца и Монтана. От името на областния управител Огнян Асенов ще бъдат изпратени писма до областните управители на София-област, Враца и Монтана, както и до ГДНП.
В срещата днес са участвали заместник областният управител Шишман Чаушев, ръководители и представители на ОД на МВР, сектор "Пътна полиция", ГПУ-Видин, Областното пътно управление и община Видин.

/ПП/