Творби от порцелан показа на изложба в Бургас художничката Женя Адамова

Творби от порцелан показа на изложба в Бургас художничката Женя Адамова

BOBSTH 18:33:01 13-10-2021
RM1831BO.045
Бургас - порцелан - изложба

Творби от порцелан показа на изложба в Бургас художничката Женя Адамова


Бургас, 13 октомври /Галя Тенева, БТА/
Творби от порцелан, в които по неповторим начин е предадено усещането за лекота, спокойствие и баланс, показа на изложба тази вечер в Бургас художничката Женя Адамова. Работите са подготвени през последните шест месеца специално за изложбата в морския град.
Творбите са една абсолютно завършена композиция от материал и цветове. Всяка една работа прелива в следващата и всяка има интересна история - като се започне с избирането на самия обект и развиването му като форма и излъчване. Работите са от порцелан, защото това е нещото, което ме вдъхновява, харесвам излъчването му. Порцеланът има специфична памет и изисква много деликатно отношение при работа с него, каза за БТА авторката на творбите.
Женя Адамова обича да експериментира с различни медии и техники, вдъхновява се от звучните и необичайни комбинации между тях, които открива в процеса на работа. Вдъхновяващи за нея са пластичните форми.
Женя Адамова завършва Националната Художествена Академия "Николай Павлович" със специалност "Порцелан и стъкло." Тя е деликатен наблюдател на заобикалящия ни свят с неговото безкрайно разнообразие от форми, ритми и цветове./РУМ/