Караянчева, Карадайъ и бивш рали състезател са сред водачите на листи в Кърджали

Караянчева, Карадайъ и бивш рали състезател са сред водачите на листи в Кърджали

BOBSTH 17:19:01 13-10-2021
RM1717BO.039
Кърджали - избори - листи

Караянчева, Карадайъ и бивш рали състезател са сред водачите на листи в Кърджали


Кърджали, 13 октомври /Валентина Стоева, БТА/
Цвета Караянчева, Мустафа Карадайъ, рали легендата доц. Димитър Илиев и журналистката Вилдан Байрямова са сред водачите на листи за предстоящите парламентарни избори в 9 МИР Кърджали. Това потвърди за БТА председателят на Районната избирателна комисия Величка Георгиева.
Тя уточни, че за петте депутатски места в избирателния район кандидатите са 129 от 27 регистрирани листи. Четири от листите са пълни - с по 10 кандидата, а 3 формации са регистрирали за участие само водач.
Без промяна от последния парламентарен вот е листата на ДПС, оглавена от лидера на партията Мустафа Карадайъ, който е и кандидат за президент. В нея влиза и Мукаддес Налбант - бивш заместник-министър на образованието.
ГЕРБ-СДС отново издигат председателя на парламента в 44-то НС Цвета Караянчева, а в листата присъстват имена като Адам Персенски, бивш заместник-министър на здравеопазването.
Рали легендата и настоящ преподавател в НСА доц.Димитър Илиев е начело в кърджалийската листа на новата формация "Продължаваме промяната", а журналистката Вилдан Байрямова е водач на "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ - ОБЕДИНЕНИЕ".Сред водачите на листи са също областният лидер на БСП при "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ" Милко Багдасаров, бившият областен управител Илия Илиев, кандидат от "НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ НА ДЕСНИЦАТА".


/РУМ/