В Бургас ще бъде показана изложба на режисьора Милчо Манчевски

В Бургас ще бъде показана изложба на режисьора Милчо Манчевски

BOBSTH 17:06:31 13-10-2021
PP1704BO.007
Бургас - режисьор - изложба

В Бургас ще бъде показана изложба
на режисьора Милчо Манчевски


Бургас, 13 октомври /Галя Тенева, БТА/
Режисьорът Милчо Манчевски ще подреди в Бургас изложба от свои фотографии. Експозицията ще бъде в Центъра за съвременно изкуство; откриването е на 15 октомври, от 17.00 ч., съобщиха домакините.
Изложбата, озаглавена "Там", ще покаже 88 цветни творби на тема "Улична фотография" и ще бъде подредена в двете зали за показ на Центъра.
Експозицията "Там" надгражда и разширява досегашния опис от фотографски произведения на Милчо Манчевски - "Улица" и "Пет капки сън".
Събитието в Бургас се осъществява с партньорството на Културно-информационния център на Република Северна Македония в София и община Бургас.
Милчо Манчевски е автор на филмите "Преди дъжда", "Прах", "Сенки", "Върба", "Без заглавие", "Четвъртък", "Краят на времето" и др.
Неговите филми са получили над 60 международни награди, между които "Златен лъв" във Венеция, "Индипендънт спирит", "Алуминиев кон" в Стокхолм, номинация за "Оскар", "Сребърен кондор" в Аржентина, "Златна буболечка" в Швеция и др. Автор е на книгите "Духът на майка ми", "Истина и приказка: бележки за вярата в изкуството", "Изображения, думи и лъжи", "Улица" и "Пет капки сън".
Самостоятелно и като основател на групата "1 АМ" поставя артпърформанси в Скопие, Белград, Сплит и Бруклин.
/ПП/