В Монтанско са регистрирани 125 кандидати за пет депутатски места

В Монтанско са регистрирани 125 кандидати за пет депутатски места

BOBSTH 16:07:01 13-10-2021
RM1605BO.028
Монтана - листи - кандидати

В Монтанско са регистрирани 125 кандидати за пет депутатски места


Монтана, 13 октомври /Цветомир Цветков, БТА/
В Монтанско за пет депутатски места ще се борят 125 кандидати на 24 партии и коалиции, съобщиха от Районната избирателна комисия в Монтана.
Четири партии и коалиции са издигнали пълни листи от по десет кандидати за региона - ГЕРБ-СДС, БСП, Демократична България и ДПС.
За трети пореден път водач на листата на ГЕРБ-СДС е Ирена Димова, а в листата след нея са познати от последните години политици, експерти и млади хора с образование. БСП сменя водача си от последните парламентарни избори и вместо Атанас Костадинов издига Ирена Анастасова. След нея са местни лидери на партията и познати от предишни народни събрания политици. Листата на ИТН отново води юристът Пламен Абровски, а на ДПС за пореден път водач е бившият депутат и бизнесмен Димитър Аврамов. Листата на Демократична България е много променена и начело е Борислав Сандов - съпредседател на коалицията и представител на партия "Зелено движение". Десети в листата е банкерът Мартин Заимов. Начело на "Продължаваме промяната" е Инна Иванова, която до момента не се е занимавала с политика. За трети пореден път "Изправи се БГ! Ние идваме" залага на Мая Григорова и включва местни хора в листата си.

/РУМ/