Почистване на река Струма организира неправителствена организация в Кюстендил

Почистване на река Струма организира неправителствена организация в Кюстендил

BOBSTH 09:56:31 26-09-2021
PP0955BO.003
Кюстендил - почистване - река Струма

Почистване на река Струма организира
неправителствена организация
в Кюстендил


Кюстендил, 26 септември /Елица Иванова, БТА/
Почистване на река Струма организира неправителствена организация в Кюстендил днес. "Нека се съберем на бреговете на Струма в района на Кюстендил и за един ден да извадим колкото се може повече от натрупаните по бреговете на реката отпадъци. А ние поемаме отговорност нови боклуци да не попадат в реката", призоваха в социалните мрежи организаторите от Harmonica organic foods.
В организацията на акцията участва и община Кюстендил. Ще бъдат осигурени: място за паркиране, материали за почистването, извозване и депониране на събрания боклук, обявиха от администрацията. Пластмасовите и стъклените отпадъци ще се събират в различен цвят чували и ще бъдат транспортирани до пунктовете за вторични суровини в Кюстендил.
"Със средствата ще подкрепим детското отделение на болницата в града. Битовите и всички останали нерециклируеми отпадъци също ще имат свой цвят чували и ще бъдат транспортирани към съответното депо за боклук", увериха организаторите.
"Надяваме се, че това ще е и пример за много други хора в България, и ще мотивира и други да се обединят и да се справят със замърсяването на реките там, където живеят и работят", допълват организаторите.


/ПП/