С близо 21 процента се увеличиха болните в област Сливен

С близо 21 процента се увеличиха болните в област Сливен

BOBSTH 18:48:31 20-09-2021
RI1847BO.036
Сливен - коронавирус - увеличение

С близо 21 процента се увеличиха болните в област Сливен


Сливен, 20 септември /Славея Петрова, БТА/
В област Сливен 378 нови болни са диагностицирани с COVID-19 през изминалата седмица. Увеличението е с 20,8 процента в сравнение с предходния период. Средната възраст на заболелите е 51,6 години, съобщиха от Областния кризисен щаб.
Сред заболелите са трима лекари, санитар, служител в лечебно заведение. Положителен резултат при изследванията е отчетен при учител и четирима ученици на възраст от девет до 15 години. Съучениците на болните деца са поставени под карантина. Още 28 деца и младежи под 18 години са с COVID-19, сред тях са и две бременни момичета. Не се налага карантиниране на класове, тъй като заболелите не са посещавали училище. Епидемиологичните проучвания продължават.
През периода са излекувани 234 пациенти при 191 в предходната седмица. Починаха 19 пациенти на възраст от 35 до 88 години с COVID-19 и придружаващи заболявания. Сред тях са двама фелдшери и домуващ от социално заведение, където бе регистрирано огнище на заболяването в предходната седмица. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.
Целият персонал и всички домуващи в социалното заведение са изследвани. Шестима домуващи са диагностицирани. Лечението им се провежда на място, в изолация, под медицинско наблюдение. Няма нови случаи, уточниха от РЗИ.
Не е регистрирано ново огнище на територията на областта.
/РИ/