Заместник-посланикът на САЩ у нас Андриа Брулет-Родригез посети Шумен

Заместник-посланикът на САЩ у нас Андриа Брулет-Родригез посети Шумен

BOBSTH 17:51:31 20-09-2021
RI1750BO.028
Шумен - зам.-посланик на САЩ - посещение

Заместник-посланикът на САЩ у нас Андриа Брулет-Родригез посети Шумен


Шумен, 20 септември /Станимир Савов, БТА/
Заместник-посланикът на САЩ в България Андриа Брулет-Родригез посети Шумен. Тя се срещна с кмета на Шумен Любомир Христов и част от екипа му и заедно посетиха паметник "Създатели на българската държава" и Индустриалния парк в града. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
Това е първо официално посещение на американски дипломат в Шумен от началото на управлението на кмета Любомир Христов. Той е запознал в началото на срещата Андриа Брулет-Родригез с историята и миналото на града, с историческите и природни забележителности, които се намират на територията на шуменския край. Тя е споделила, че е в България от съвсем скоро, но въпреки това е много впечатлена от красотата на страната.
В хода на разговора кметът на Шумен е заявил, че сред най-важните цели на неговия екип са икономическото възраждане на града и създаването на подходящи условия за развитие на младите хора. Христов е представил и индустриалното развитие на Шумен и възможностите за инвестиции. Той е отбелязал, че в Индустриалния парк в града от няколко години успешно развива своята дейност фирма, която е дъщерно предприятие на американската компания. Андриа Брулет-Родригез е приветствала усилията на общината да работи за развитието на индустрията и е изразила желание за бъдещо сътрудничество с местната власт в различни сфери, допълват от общинския пресцентър.

/РИ/