Екипи на пътната полиция започват засилени проверки за начина на паркиране по централния шуменски булевард "Симеон Велики"

Екипи на пътната полиция започват засилени проверки за начина на паркиране по централния шуменски булевард "Симеон Велики"

BOBSTH 16:22:01 20-09-2021
PP1620BO.040
Шумен - полиция - паркиране - засилени проверки

Екипи на пътната полиция започват засилени проверки
за начина на паркиране по централния шуменски
булевард "Симеон Велики"


Шумен, 20 септември /Станимир Савов, БТА/
Засилен контрол за начина на паркиране по централния шуменски булевард "Симеон Велики" започват екипи на пътната полиция в града, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.
Приоритетно ще се работи в участъка от кръстовището с ул. "Васил Друмев" до кръстовището с ул. "Климент Охридски", заради затруднения достъп до ДКЦ и струпването на автомобили пред търговските обекти от другата страна на пътното платно.
Ще се следи дали водачите паркират правилно - най-вдясно, успоредно на пътя. Практиката до момента показва, че шофьорите в повечето случаи спират косо и така се създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия.
Днес и утре пътните полицаи ще предупреждават водачите и ще им указват правилния начин за паркиране, но от четвъртък ще се налагат санкции. След това ще се следи за правилното паркиране по целия булевард "Симеон Велики".
ОД на МВР-Шумен продължава дейностите си във второто издание на Дни на безопасността на ROADPOL в периода 16 - 22 септември 2021 г., като се присъединява към Европейската седмица на мобилността. Фокусът за ден без загинали при пътни инциденти през тази година е 21 септември. Областната дирекция на полицията е партньор на съвместна инициатива по безопасност на пътя с областната администрация и БЧК в Шумен. Пътни полицаи, служители на администрацията и доброволци към БЧК ще раздават утре на водачите листовки с апел за безопасно шофиране и толерантност на пътя, допълват от пресцентъра на полицията в областния град.

/ПП/