Община Хасково почиства речни корита преди сезона на валежите

Община Хасково почиства речни корита преди сезона на валежите

BOBSTH 17:25:32 15-09-2021
RZ1724BO.020
Хасково - реки - почистване

Община Хасково почиства речни корита преди сезона на валежите


Хасково, 15 септември /Николай Грудев, БТА/
Община Хасково започна почистването на речни корита в рамките на урбанизирани територии преди сезона на обилните валежи, съобщиха от кметската управа. Обектите, които се почистват, се определят от специална междуведомствена комисия. Тази година обект на дейностите са градските реки "Хасковска" и "Бели Искър" и коритото на реката в с. Въгларово. Извършва се почистване на коритото на "Бели Искър" в източната й част, а "Хасковска" - от бул."В. Левски" в източна посока до края на коригираното речно корито.
Последното почистване на градската река е било през 2012 година, уточниха от общината. Оттам добавиха, че работата ще продължи до края на тази седмица, като до момента са изкарани огромни количества наноси, които от днес се извозват на общински терен, определен за временно хумусно депо. За почистването има сключен договор с фирма-изпълнител, която разполага с необходимата тежка техника за извършване на тези дейности.
Работата във Въгларово вече е приключила. Тя е обхванала източната част на коритото на реката, където имотите на хората са под речното ниво и има опасност от наводнения, се посочва в съобщението.
/РЗ/