С обновена база и изграден STEM център ПГМЕТ в Ловеч посрещна учениците

С обновена база и изграден STEM център ПГМЕТ в Ловеч посрещна учениците

BOBSTH 16:20:01 15-09-2021
RI1618BO.018
Ловеч - учебна година - откриване

С обновена база и изграден STEM център ПГМЕТ в Ловеч посрещна учениците


Ловеч, 15 септември /Даниела Балабанова, БТА/
С обновена база и изграден STEM център започва учебната година в Професионалната гимназия по механоелектротехника в Ловеч. Училището е модернизирано по проект по оперативна програма "Региони в растеж", изграден е и STEM център по националната програма "Изграждане на училищна STEM среда" на стойност 50 хиляди лева. Това съобщават от областната администрация в Ловеч.
На тържественото откриване на учебната година е присъствал областният управител Светослав Славчев.
"Уверявам, че държавата ще продължи да работи за децата и ще прави най-доброто, за да може те да усвояват нови знания в училища по европейски стандарти, да учат и работят спокойно в клас и да получават качествено и професионално обучение", е казал Славчев.
Той лично е поздравил също учителите и учениците в Частно начално училище "Свети Седмочисленици". Догодина възпитаниците на духовно-просветния център ще учат в нова модерна сграда - бившия кожарски техникум, чието реновиране се очаква да започне съвсем скоро. Възложител на строително-ремонтните дейности е областната администрация.
Областният управител е участвал в тържественото откриване на новата учебна година и в СУ "Тодор Кирков" в Ловеч, добавят от администрацията му.

/РИ/