Две детски градини в Търговище са обновени със съдействието на Посолството на САЩ в България

Две детски градини в Търговище са обновени със съдействието на Посолството на САЩ в България

BOBSTH 16:12:31 15-09-2021
RI1611BO.017
Търговище - детски градини - обновяване

Две детски градини в Търговище са обновени със съдействието на Посолството на САЩ в България


Търговище, 15 септември /Боряна Димитрова, БТА/
Кметът на Търговище Дарин Димитров днес е имал среща с представители на Отдела за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в България и Екип за гражданско-военни отношения 1521. Поводът е обновяването на две детски градини по Програмата за хуманитарна помощ на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ, информират от пресцентъра на общината.
"Благодаря за оказаната подкрепа и решението да реновирате не една, а две сгради. Благодаря и за професионализма при изпълнението на проекта", е казал Димитров.
Представителите на Посолството и военните са изказали своето удовлетворение от коректното отношение от страна на местната администрация и експедитивното изготвяне на цялата документация по проекта.
Детските градини, които са обновени, са "Пролет" и сграда "Славейче" на детска градина "Звънче". Те бяха определени за включване в Програмата след посещение в Общината и на място в заведенията от американските военнослужещи, припомнят от администрацията.
Вследствие на ремонтите, започнали през януари тази година, фасадите и на двете градини вече са цялостно обновени. Положена е топлоизолация, а дограмата е подменена. Обновени са и санитарните възли. Ремонтите бяха възложени на фирма от Варна, с която Военноморските сили на САЩ имат сключен договор.
Детска градина "Звънче" посрещна своите възпитаници в обновената си база днес. Детска градина "Пролет" ще отвори врати през октомври, тъй като все още се извършват довършителни дейности.

/РИ/