С празнична програма училищата в община Симитли посрещнаха първокласниците

С празнична програма училищата в община Симитли посрещнаха първокласниците

BOBSTH 15:49:31 15-09-2021
RZ1548BO.008
Симитли - първокласници - посрещане

С празнична програма училищата в община Симитли посрещнаха първокласниците


Благоевград, 15 септември /Десислава Велкова, БТА/
С богата празнична програма в община Симитли посрещнаха първокласници, съобщиха от общинския пресцентър. За първи път училищния праг са прекрачили 93 деца в трите училища в общината. Най-много са в Средно училище "Св.Св. Кирил и Методий" в Симитли, където първокласниците са 61. Училищата в селата Крупник и Долно Осеново тази година също посрещат ученици в първи клас. Тържества е имало и в трите учебни заведения, с музикални поздрави и рецитали на малки и големи ученици.
Средното училище в Симитли е посрещнало учениците в първия учебен ден с участие на детския танцов състав "Изворче" и мажоретния състав при читалище "Св. Климент Охридски". Специални гости на тържеството са били кметът на Симитли Апостол Апостолов, заместник-кметът Юлиан Мишев и председателят на Общинския съвет Владимир Христов.
Тази година средното училище в Симитли посреща възпитаниците си с обновления, сред които пет реновирани класни стаи за начален етап, съобщават още от пресцентъра на община Симитли. Оттам допълват, че предстои ремонт на кабинета по природни науки и изграждане на площадка за обучение по безопасност на движението. От тази година училището ще се отоплява на метан, което от една страна ще намали разходите за гориво, а от друга е по-щадящо за околната среда, е посочила директорката на училището Таня Янкова, цитирана от общинския пресцентър.
След края на празничната програма най-малките ученици на Симитли са преминали под специална арка и за първи път са прекрачили прага на Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий".
/РЗ/