Над 200 деца получиха личен подарък от кмета на Елин Пелин

Над 200 деца получиха личен подарък от кмета на Елин Пелин

BOBSTH 15:16:32 15-09-2021
RZ1515BO.005
Елин Пелин - учебна година - откриване

Над 200 деца получиха личен подарък от кмета на Елин Пелин


София, 15 септември /Валерия Димитрова, БТА/
Специален подарък получи всеки първокласник, който днес прекрачи прага на училищата в община Елин Пелин - книжка с избрани детски стихове, песни и приказки и лично послание от кмета на общината доц. д-р инж. Ивайло Симеонов, съобщиха от общината.
За последната година и половина броят на децата в общината расте не само благодарение на демографски ръст, но и поради новорегистрираните жители, чийто брой надвишава 3500 души.
"Днес е уникален ден и за всеки един от нас тук той е уникален по една основна причина - виждаме нашите приятели, деца, роднини, учители. Вълнението ми е голямо, защото част от учителите бяха мои съученици и мои приятели. Повечето деца ги познавам и знам колко са ценни и обичани от своите родители. Затова днешният ден, особено за първокласниците, ще е изключителна житейска следа в техния живот и тя ще бъде свързана с хората, които са около тях. На 15 септември гледам като на една стартова линия и нейния финал на края на учебната година. Това, което искам да пожелая на учениците е, това да не бъде едно спринтово бягане, да не е едно състезание, а да е маратонско тичане, в което да изградят устойчивост, търпеливост, последователност", е казал кметът доц. Симеонов по време на откриването на учебната година в СУ "Васил Левски" в град Елин Пелин, цитиран в съобщението.
"Най-голямата гордост за една община и респективно за административната функция, е да виждам двора на това училище с едни мотивирани, млади деца и родители, които искат техните деца да бъдат най-добри не само в общината, но и в областта, на национално и международно ниво. Най-добрата инвестиция за родителите е образованието за техните деца. Затова като общинска администрация се стремим да изпълняваме инфраструктурните подобрения и да подобряваме материалната база. След месец, най-много - два, дворът, оградата и всичко в училището ще бъде обновено и то е благодарение на съвместната работа на директора на училището, учителите и общинската администрация", е допълнил кметът.
На територията на общината има 11 детски градини с 1020 деца и 11 училища, в които се обучават 1700 ученици. Всички учебни и детски заведения са реновирани в последните години.
Кметът на Елин Пелин е открил учебната година и в ОУ "Христо Ботев" в с. Равно поле, както и в училището със същото име в гр. Елин Пелин. Също така доц. Симеонов посети детска градина "Здравец" в града./РЗ/