В област Търговище за 797 деца училищният звънец бие за първи път

В област Търговище за 797 деца училищният звънец бие за първи път

BOBSTH 08:11:32 15-09-2021
RM0810BO.002
Търговище - образование - първи учебен ден

В област Търговище за 797 деца училищният звънец бие за първи път


Търговище, 15 септември /Боряна Димитрова, БТА/
В област Търговище за 797 деца училищният звънец бие за първи път. Общият брой на учениците в областта е 10 087, съобщи за БТА началникът на Регионалното управление на образованието Елка Станчева.
Общият брой на педагогическите специалисти към края на август е 1489. Приблизително около 30 на сто са ваксинирани, като 439 са със завършен ваксинационен цикъл. Тридесет и трима са с непълен, тоест за тях предстои поставянето на втора доза ваксина. До настоящия момент 316 са педагогическите специалисти, които са преболедували COVID - 19. Няма училище с напълно имунизиран екип, допълниха от РУО.
Учебната година е обезпечена с учители. Всички училища са в готовност за присъствено обучение и при необходимост за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда. Подсигурени са дезинфектанти и са предприети необходимите противоепидемични мерки. Във всяко училище е създадена организация за първия учебен ден съгласно указанията на Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването.

/РУМ/