В разгара на туристическия сезон, в Пловдив ще се проведе фестивала "Уикенд в Пловдив"

В разгара на туристическия сезон, в Пловдив ще се проведе фестивала "Уикенд в Пловдив"

BOBSTH 08:10:01 15-09-2021
NT1414BO.002 08:10
Пловдив - уикенд - туризъм

В разгара на туристическия сезон, в Пловдив ще се проведе фестивала "Уикенд в Пловдив"


Пловдив, 15 септември /Дима Шопова, БТА/
След броени дни в Пловдив започва 4-ото издание на фестивала "Уикенд в Пловдив". Тази година, той ще се проведе в разгара на туристическия сезон в града на тепетата - на 17, 18 и 19 септември. Това каза заместник-кметът по култура в община Пловдив Пламен Панов. Той припомни, че по същото време в града се провеждат още два фестивала - "Празници на Стария град" и фестивала "Пловдив - древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство", които са напълно безплатни. В съчетание с атрактивните оферти, които "Уикенд в Пловдив" предоставя, организаторите - Община Пловдив и Съветът по туризъм - Пловдив вярват, че ще успят да предложат наистина един незабравим "Уикенд в Пловдив", наситен с щастливи емоции, каза още Панов.
Председателят на Съвета по туризъм Любозар Фратев представи основните акценти от програмата, които показват как туристическият бранш в града се обединява, за да предостави на гостите си най-добрите оферти и предложения за престоя в града по време на най-дългоочаквания "Уикенд в Пловдив". По думите му, фестивалът е една прекрасна възможност за гостите и жителите на Пловдив да си подарят едно уникално преживяване, посещавайки някое от събитията от богатия календар на общината, музейните експозиции, и същевременно да се възползват от атрактивните отстъпки в местата за настаняване и заведенията за хранене. В лицето на Съвета по туризъм и в рамките на предстоящия формат, община Пловдив, хотели, ресторанти и културни институции обединяват своите усилия за безопасното рестартиране на туризма в града ни, популяризирането на дестинация Пловдив и увеличаването на туристите към нея, допълни Фратев.
Убеден съм, че с общи усилия фестивалът "Уикенд в Пловдив" ще се утвърди като един от най-посещаваните от събитийния календар на община Пловдив, подчерта заместник-кметът и призова гражданите сами да си организират почивните дни с думите "вземете телефона си, отбележете се с хаштаг #visitplovdiv и резервирайте вашия "Уикенд в Пловдив".
В 4-ото издание на "Уикенд в Пловдив" гостите ще имат възможност да се възползват от над 50 атрактивни оферти и отстъпки /от -10 до -50 на сто/ за хотелско настаняване, заведения за всеки вкус, туристически забележителности, активности за свободното време и шопинг. Организаторите на фестивала ще предложат и две напълно безплатни активности - "Уикенд в Пловдив тур", който ще се проведе в събота и неделя от 10:00 до 15:00 часа с лицензиран екскурзовод. В къщата "Иван Черноземски" в Стария град, в събота, от 18:30 часа, ще бъде представена "Криворазбраната цивилизация".
Любозар Фратев допълни, че за да се възползват хората от всички атрактивни оферти и безплатни активности, ще трябва да се сдобият с "Уикенд гривна", която ще бъде техния "билет" за фестивала. Те ще се предлагат през трите дни на презентационните щандове на фестивала на "Главната улица" до билетния център и на "Малката главна" - ул. "Райко Даскалов" 51, пред сградата на БНБ. Цените на гривните са между 10 и 24 лева в зависимост от броя.
Носителят й ще получи книжка "Уикенд предизвикателство", която ще му даде възможност за участие в игра с награди. За улеснение на участниците във фестивала е създадена интерактивна карта с всички обекти и оферти, част от "Уикенд в Пловдив". Най-хубавото за "уикенд посетителите" е, че всеки сам избира от кои отстъпки и активности да се възползва, като сам организира своята програма за престой в града под тепетата, каза още Фратев. /НТ/