Безплатен тур през уикенда предлага непознати истории за старите сгради на Стара Загора

Безплатен тур през уикенда предлага непознати истории за старите сгради на Стара Загора

BOBSTH 15:23:31 02-08-2021
GI1522BO.009
Стара Загора - туризъм

Безплатен тур през уикенда предлага непознати истории за старите сгради на Стара Загора


Стара Загора, 2 август /Румяна Лечева, БТА/
И през август жителите и гостите на Стара Загора могат да пропътуват 100 години назад във времето, съобщават от пресцентъра на общината. Тази събота и неделя - 7 и 8 август от 9,30 часа от Туристически информационен център (бул."Руски" номер 27) ще започне завладяващата обиколка "Старите сгради разказват...", част от безплатни градски турове "Стара Загора - неразказани истории по правите улици". Обиколката с продължителност час и половина.
"В нея ще чуете срамежливи любовни истории, ще прочетете неизпратени писма и картички и ще откриете забавни навици и традиции от всекидневието на старозагорци, живели преди повече от 100 години", се посочва в поканата. Маршрутът включва познати места с интригуваща история и непознати местни кътчета, които ще могат да бъдат видяни през погледа на миналите поколения.
Екскурзовод и през тази седмица ще бъде градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева, която ще разкрие вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора. "Градските турове се радват на голям интерес и посетителите с интерес очакват следващата среща", разказа гидът на обиколката.
Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително на място в Туристически информационен център (бул."Руски" номер 27), на тел.: 042/ 62 70 98, на email office@visitstarazagora., на сайта www.visitstarazagora.bg https://docs.google.com/ , както и във Фейсбук visitstarazagora.bg
Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека "Захарий Княжески".

/ГИ/