Културата и традициите на Балканите са акцент в Международния фолклорен фестивал във Велико Търново

Културата и традициите на Балканите са акцент в Международния фолклорен фестивал във Велико Търново

BOBSTH 17:13:31 22-07-2021
MH1712BO.042
Велико Търново - Международен фолклорен фестивал - предстоящо

Културата и традициите на Балканите
са акцент в Международния фолклорен фестивал
във Велико Търново


Велико Търново, 22 юли /Марина Петрова, БТА/
Културата и традициите на Балканите са акцент в Международния фолклорен фестивал във Велико Търново. Международният форум се завръща след година отсъствие заради пандемията, посочи Нелина Църова, директор на дирекция "Култура, туризъм и международни дейности" в общината.
От 25 до 29 юли на сцената на Летния театър ще се изявят десет състава и общо над 310 изпълнители от България, Хърватия, Северна Македония, Румъния, Сърбия и Турция, посочи Емил Павлов - президент на CIOFF - България- организатор на международния форум.
Домакините от Професионален фолклорен ансамбъл "Искра" ще представят най-новия си спектакъл "Искри", създаден по повод 125-годишнината от основаването на Читалище "Искра" и 60-годишнината на фолклорната формация към културното средище. Изпълнителите от Фолклорен ансамбъл "Търновче" също ще участват във фестивала.
Международният фолклорен фестивал е сред най-обичаните летни събития в старата столица, а това ще бъде неговото 23 издание. Началото ще бъде дадено в 18,00 ч. на 25 юли с дефиле по главната улица "Васил Левски" и с церемония пред Община Велико Търново. В 19,30 ч. е официалното откриване на сцената на Летния театър в парк "Марно поле". Фестивалните вечери от 26 до 29 юли са с начало 20,00 ч. и със свободен вход.
/МХ/