Областната управа във Варна е осигурила водно спасяване на 14 неохраняеми плажа

Областната управа във Варна е осигурила водно спасяване на 14 неохраняеми плажа

BOBSTH 08:44:01 22-07-2021
GI0843BO.005
Варна - неохраняеми плажове - водно спасяване

Областната управа във Варна е осигурила водно спасяване на 14 неохраняеми плажа


Варна, 22 юли /Данаил Войков, БТА/
През активните летни месеци Областната администрация във Варна осигурява водно-спасителна дейност на територията на 14 неохраняеми морски плажа в областта, съобщиха за БТА от пресцентъра на областната управа.
С водно-спасителна дейност са обезпечените плажовете "Чайка-север", "Чайка-централен" I и II, "Чайка-юг", "Офицерски", "Галата-изток", "Фичоза-север", "Фичоза" /без "Фичоза-част 2"/, "Хижа Черноморец-север" - на територията на община Варна, "Романтика" и "Камчия-север" 1 и 2 в община Аврен, "Кранево юг-2" в община Аксаково и "Шкорпиловци-север" в община Долни Чифлик.
От областна управа припомнят, че за тези плажове не са били избрани концесионери и по силата на проведена процедура по Закона за обществени поръчки, е определен изпълнител, с когото е сключен договор за осъществяване на дейността от началото на юли до 15 септември 2021 г.
Изпълнителят има ангажимент да спазва изискванията за осигуряване на водно спасяване, утвърдени в програмата за организация на тази водноспасителна дейност за летен сезон 2021 г. на Министерство на туризма. Ангажимент на изпълнителя, спечелил обществената поръчка, е осигуряване на 14 стационарни спасителни поста на посочените морски плажове в областта, с най-малко по двама спасители на всеки пост. Работното време на спасителните постове е от 8.00 часа до 18.00 часа всеки ден.
По данни на БЧК в крайморския град, неохраняемите плажове на територията на областта са 27.

/ГИ/