БЧК организира състезание по риболов на язовира в местността "Сланинкови поляни" в Троян

БЧК организира състезание по риболов на язовира в местността "Сланинкови поляни" в Троян

BOBSTH 13:57:01 21-07-2021
PP1356BO.038
Троян - състезание по риболов

БЧК организира състезание по риболов на язовира
в местността "Сланинкови поляни"
в Троян


Ловеч, 21 юли /Даниела Балабанова, БТА/
Българският Червен кръст подготвя състезание по риболов "Първи стъпки в рибарството", което ще се състои на 6 август /петък/ на язовира в местността "Сланинкови поляни" в Троян. Организаторите са осигурили подаръци и грамоти за участниците, съобщават от община Троян.
Право на участие имат само предварително записали се, до 4 август. Състезанието е индивидуално и е за деца до 16-годишна възраст. Задължително е всички състезатели да са със придружител и да представят декларация, че са клинично здрави.
Максималният брой на участниците е 20.
Малките риболовци ще бъдат разделени в три възрастови групи - от 6 до 9 години, от 10 до 13 години, и от 14 до 16 години. Те ще се състезават в три отделни сектора
Уловената от тях риба ще се съхранява в живарник до измерването й от съдийската комисия. Рибите под 1 кг ще се върнат в язовира, а над 1 кг могат да бъдат купени или върнати във водата.
Участниците в състезанието ще присъстват на демонстрации по водно спасяване с топка и въже и оказване на първа долекарска помощ, представени от доброволците на БМЧК. Ще могат да разберат повече за зарибяването и отглеждането на риба в язовири, както и за тяхното опазване.

/ПП/