В тунджанското село Генерал Инзово се провежда Панаир на народните традиции и местните занаяти

В тунджанското село Генерал Инзово се провежда Панаир на народните традиции и местните занаяти

BOBSTH 10:26:01 18-07-2021
RM1025BO.004
с. Генерал Инзово - традиции - панаир

В тунджанското село Генерал Инзово се провежда
Панаир на народните традиции и местните занаяти


Ямбол, 18 юли /Владимир Шишков, БТА/
В тунджанското село Генерал Инзово втори ден се провежда Панаир на народните традиции, на местните занаяти и техните изделия, на производствата на различни хранителни продукти.
В парка на населеното място са изградени пет къщички, реплики на характерната за района акбунарска къща. В две от тях е показан старият бит и домашната уредба на дома в селата Дражево и Генерал Инзово, в останалите се демонстрират художествени занаяти. Обособени са щандове на открито, където местни производители представят своите продукти - мед, вино, кашкавал, различни видове сирена, кисело мляко, извара.
Посетителите имат възможност да се запознаят с произведенията на различни занаятчии и художници-приложници. Децата могат да рисуват и да оцветяват, да тъкат на стан. Околните села са устроили етнографски кътове с характерните за тях народни носии и ястия.
Панаирът на местните занаяти е съпътстван от богата фолклорна програма, в която се представят повече от 20 самодейни певчески и танцови групи от общината. Задължително условие за участие в проявата е гостите да бъдат облечени в народни носии.
/РУМ/